Смачні чебуреки з приємним вершковим смаком. Інгредієнти для цієї страви завжди знайдуться на кухні, рецепт його приготування на стільки простий, що з ним під силу впоратися будь-якому починаючому кулінару.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Масло вершкове – 110 гр.
  • Картопля – 9 шт.
  • Кефір – 300 мл
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Борошно пшеничне – 850 гр.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Готувати чебуреки з сиром і картоплею просто! Змішайте кефір з розм’якшеним вершковим маслом, яйцем і сметаною. Всі інгредієнти перемішайте і додайте сіль за смаком, потім частинами всипте просіяне борошно і замісити пластичне тісто. Готове тісто залиште «відпочивати» на півгодини.

Картоплю почистіть, помийте і зваріть в підсоленій воді. Варена картопля розімніть в пюре, додайте тертий сир і січену зелень.

Тісто розділіть на 6-7 рівних частин, розкачайте їх в тонкі пласти діаметром 10-15 сантиметрів. На тісто викладіть начинку і зліпити чебуреки.

Чебуреки обсмажте на рослинній олії з обох сторін.

Подавайте чебуреки в гарячому вигляді до чаю.

Приємного аппетита!

Чебуреки