Як тільки починається дачний сезон весняно-польові роботи, я готую домашній квас. Роблю відразу у великому обсязі, тому що напій швидко закінчується. Хочу поділитися своїм рецептом приготування домашнього квасу. Процес приготування дуже простий, а напій можна вживати вже через 6 годин.
Інгредієнти: на 10 л.
- Вода – 10 л
- Лимонна кислота – 2 ч. л.
- Цикорій – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Сухі дріжджі – 18 гр.
Процес приготування:
Як приготувати домашній квас на 10 літрів? Перш за все, візьміть глибоку ємність, в якій будете готувати квас. Це може бути велика каструля або навіть фляга. Якщо у вас немає нічого підходящого, ви можете зменшити інгредієнти або взяти, приміром, дві п’ятилітрових каструлі, а потім розлити по банках.
В підготовлену тару насипте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти.
Потім насипте необхідно кількість цикорію. Я завжди беру «Класичний». Ретельно перемішайте сухі інгредієнти і залийте необхідною кількістю холодної питної води.
поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть до теплого стану.
Потім додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте.
Якщо у вас немає в наявності сухих дріжджів, можна використовувати сирі пресовані дріжджі, їх знадобиться в 3 рази більше, ніж сухих. Заготівлю залиште приблизно на 3-4 години, після чого повністю охолодіть в холодильнику.
Готовий швидкий квас можна подавати на стіл. Напій відмінно втамовує спрагу. Такий домашній квас я використовую для приготування окрошки.
Приємного насолоди!
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах