Як тільки починається дачний сезон весняно-польові роботи, я готую домашній квас. Роблю відразу у великому обсязі, тому що напій швидко закінчується. Хочу поділитися своїм рецептом приготування домашнього квасу. Процес приготування дуже простий, а напій можна вживати вже через 6 годин.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Вода – 10 л
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Цикорій – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Сухі дріжджі – 18 гр.

Процес приготування:

Як приготувати домашній квас на 10 літрів? Перш за все, візьміть глибоку ємність, в якій будете готувати квас. Це може бути велика каструля або навіть фляга. Якщо у вас немає нічого підходящого, ви можете зменшити інгредієнти або взяти, приміром, дві п’ятилітрових каструлі, а потім розлити по банках.

В підготовлену тару насипте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти.

Потім насипте необхідно кількість цикорію. Я завжди беру «Класичний». Ретельно перемішайте сухі інгредієнти і залийте необхідною кількістю холодної питної води.

поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть до теплого стану.

Потім додайте сухі дріжджі і ретельно перемішайте.

Якщо у вас немає в наявності сухих дріжджів, можна використовувати сирі пресовані дріжджі, їх знадобиться в 3 рази більше, ніж сухих. Заготівлю залиште приблизно на 3-4 години, після чого повністю охолодіть в холодильнику.

Готовий швидкий квас можна подавати на стіл. Напій відмінно втамовує спрагу. Такий домашній квас я використовую для приготування окрошки.

Приємного насолоди!

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах