Дріжджове тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами виходить особливо пишним і пористим. Маса добре піднімається і під час расстойки, і під час запікання в духовці. Піца на такій основі особливо сподобається тим, хто любить м’який ніжний м’якуш і рум’яну податливу скоринку. При приготуванні кефір потрібно підігріти – ні в якому разі не доводимо його до гарячого стану, досить злегка нагріти, щоб дріжджі могли стартувати в ньому свою роботу. В якості жирової складової пропонуємо використовувати вершкове масло, а не рослинне – це також сприятиме м’якості тесту.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
- Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
- Кефір – 200 мл
- Вода – 150 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами просто! В об’ємну миску поміщаємо воду і кефір в зазначених кількостях.
Ставимо миску на плиту і при помішуванні рідку суміш нагріваємо. Потрібно довести рідину до температури орієнтовно тридцять п’ять-сорок градусів.
Знімаємо миску з плити і додаємо цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі.
Віночком змішуємо всі разом до однорідності.
Вершкове масло розтоплюємо окремо на плиті або в мікрохвильовій печі. Якщо масло сильно нагрілося, остуджуємо його до теплого стану перед введенням до дріжджовий суміші.
Вливаємо олію в миску до кефірно-дріжджової маси, потім розбиваємо туди яйце. Працюємо віночком, щоб змішати все разом.
Просіваємо борошно через дрібне сито прямо в миску.
Замішуємо ложкою тісто.
Коли стане важко заважати приладом, переходимо на ручний заміс. В залежності від характеристики конкретної борошна, її потрібне її кількість може дещо варіювати.
Орієнтуємося на підсумкову консистенцію – нам потрібно отримати м’яка, але пружна і еластичне тісто. Кілька хвилин його треба вимішувати руками, щоб воно повністю оформився і перестало липнути до поверхонь.
Викладаємо тісто в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце для підйому.
Через півтори години обсяг тесту повинен збільшитися в два – два з половиною рази. Дістаємо його з миски і ділимо на потрібну кількість частин.
Розкачуємо кожну частину в круглий пласт товщиною в чотири-п’ять міліметрів.
Переносимо розкачане тісто на змащене маслом деко і зверху розкладаємо начинку.
Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на середньо-нижньому рівні протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.
Приємного апетиту!
Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци на кефірі Тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії