Дріжджове тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами виходить особливо пишним і пористим. Маса добре піднімається і під час расстойки, і під час запікання в духовці. Піца на такій основі особливо сподобається тим, хто любить м’який ніжний м’якуш і рум’яну податливу скоринку. При приготуванні кефір потрібно підігріти – ні в якому разі не доводимо його до гарячого стану, досить злегка нагріти, щоб дріжджі могли стартувати в ньому свою роботу. В якості жирової складової пропонуємо використовувати вершкове масло, а не рослинне – це також сприятиме м’якості тесту.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 4 – 5 ст.
  • Сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
  • Кефір – 200 мл
  • Вода – 150 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Готувати дріжджове тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами просто! В об’ємну миску поміщаємо воду і кефір в зазначених кількостях.

Ставимо миску на плиту і при помішуванні рідку суміш нагріваємо. Потрібно довести рідину до температури орієнтовно тридцять п’ять-сорок градусів.

Знімаємо миску з плити і додаємо цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі.

Віночком змішуємо всі разом до однорідності.

Вершкове масло розтоплюємо окремо на плиті або в мікрохвильовій печі. Якщо масло сильно нагрілося, остуджуємо його до теплого стану перед введенням до дріжджовий суміші.

Вливаємо олію в миску до кефірно-дріжджової маси, потім розбиваємо туди яйце. Працюємо віночком, щоб змішати все разом.

Просіваємо борошно через дрібне сито прямо в миску.

Замішуємо ложкою тісто.

Коли стане важко заважати приладом, переходимо на ручний заміс. В залежності від характеристики конкретної борошна, її потрібне її кількість може дещо варіювати.

Орієнтуємося на підсумкову консистенцію – нам потрібно отримати м’яка, але пружна і еластичне тісто. Кілька хвилин його треба вимішувати руками, щоб воно повністю оформився і перестало липнути до поверхонь.

Викладаємо тісто в миску, накриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце для підйому.

Через півтори години обсяг тесту повинен збільшитися в два – два з половиною рази. Дістаємо його з миски і ділимо на потрібну кількість частин.

Розкачуємо кожну частину в круглий пласт товщиною в чотири-п’ять міліметрів.

Переносимо розкачане тісто на змащене маслом деко і зверху розкладаємо начинку.

Випікаємо піцу на такому тесті в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці на середньо-нижньому рівні протягом п’ятнадцяти-двадцяти хвилин.

Приємного апетиту!

Тісто для домашньої піци в духовці Тісто для піци на кефірі Тісто для піци на кефірі з сухими дріжджами Тонке тісто для піци на кефірі як у піцерії