Якщо ви не знаєте, чим порадувати своїх близьких, приготуйте пиріжки. Рекомендую скористатися простим і дуже смачним рецептом дріжджового тіста для пиріжків без використання яєць. Пиріжки на такому тесті виходять настільки апетитними, що просто не передати словами.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1,8 кг
- Масло рослинне – 150 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сухі дріжджі – 15 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Приступимо до приготування дріжджового тіста для пиріжків без яєць. Злегка підігрійте необхідну кількість питної води до теплого стану в мікрохвильовці або на вогні. Вилийте його в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску, сухих дріжджів і солі. Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.
Влийте рослинне масло. Додайте половину необхідної кількості попередньо просіяного пшеничного борошна.
Знову гарненько перемішайте. Ємність накрийте чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці піднятися приблизно на 40 хвилин.
Коли тісто підніметься досить добре збільшиться в об’ємі в кілька прийомів просійте залишився кількість пшеничного борошна через дрібне сито.
Ретельно перемішайте. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте кухонним рушником і залиште піднятися ще раз. На це може піти ще 40 хвилин.
тісто розділіть на частини і використовувати для приготування улюблених пиріжків, начинку можна використовувати будь-яку з ваших потреб.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на воді без яєць для пиріжків Швидке тісто для пиріжків в духовці