Якщо ви не знаєте, чим порадувати своїх близьких, приготуйте пиріжки. Рекомендую скористатися простим і дуже смачним рецептом дріжджового тіста для пиріжків без використання яєць. Пиріжки на такому тесті виходять настільки апетитними, що просто не передати словами.


Інгредієнти: на 20 порц.

  • Борошно пшеничне – 1,8 кг
  • Масло рослинне – 150 мл
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 15 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування дріжджового тіста для пиріжків без яєць. Злегка підігрійте необхідну кількість питної води до теплого стану в мікрохвильовці або на вогні. Вилийте його в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску, сухих дріжджів і солі. Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції.

Влийте рослинне масло. Додайте половину необхідної кількості попередньо просіяного пшеничного борошна.

Знову гарненько перемішайте. Ємність накрийте чистим кухонним рушником і залиште в теплому місці піднятися приблизно на 40 хвилин.

Коли тісто підніметься досить добре збільшиться в об’ємі в кілька прийомів просійте залишився кількість пшеничного борошна через дрібне сито.

Ретельно перемішайте. Замісіть м’яке еластичне тісто, накрийте кухонним рушником і залиште піднятися ще раз. На це може піти ще 40 хвилин.

тісто розділіть на частини і використовувати для приготування улюблених пиріжків, начинку можна використовувати будь-яку з ваших потреб.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на воді без яєць для пиріжків Швидке тісто для пиріжків в духовці