Пропонуємо нескладний рецепт пісного тіста для пиріжків. Вироби з ним виходять м’якими і повітряними, а начинку можна використовувати, яку захочеться. Щоб скоринка на пиріжках добре зарум’янилася і красиво блищала, перед випічкою змащуємо її збитим яйцем. Якщо використовувати яйця не можна, то можна просто змочити поверхню виробів водою з дрібнодисперсного пульверизатора, або змастити пиріжки з допомогою силіконової пензлика солодким чаєм.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ст. л.
  • Свіжі дріжджі – 25 гр.

Процес приготування:

Як приготувати пісне дріжджове тісто для пиріжків в духовці? У миску вливаємо вказану кількість води. Вона повинна бути теплою – приблизно сорок градусів. Всипаємо в неї цукровий пісок, сіль і кладемо раскрошенные дріжджі. Добре розмішуємо віночком, щоб усі крупинки і кристалики розчинилися. Потім вливаємо олію без запаху, перемішуємо. Борошно просіваємо і починаємо частинами всипати її в рідку суміш.

Коли масу стане вже важко заважати віночком, переходимо на роботу руками. Поверхня столу присипаємо борошном і викладаємо на неї тісто. Вимішуємо руками, щоб воно увібрало в себе борошно і стало тримати форму.

Маса повинна вийти еластичною, м’якою, не липнущей до рук.

Скачуємо замішане тісто в гладкий кулю, поміщаємо його в змащену олією миску і затягуємо харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на тридцять-сорок хвилин. За цей час маса збільшиться вдвічі, стане ноздреватой і пишною.

Пальцями проткніть поверхню тесту – воно опаде. Знову затягуємо миску плівкою і залишаємо для повторного підйому – також знадобиться приблизно сорок хвилин.

тісто готове до використання. Викладаємо його на стіл, присипаний борошном, і обробляємо на шматочки, згідно бажаного розміру пиріжків. Начинка підійде як солодка, так і солона. Перед тим, як ставити сформовані пиріжки в духовку для випікання, залиште їх на п’ятнадцять-двадцять хвилин в теплому місці для підйому – так готове тісто буде більш пористим і м’яким.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Дріжджове тісто на воді для пиріжків в духовці Пісне тісто для пиріжків Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на воді