Дріжджове тісто на молоці виходить дуже смачним, пишним і ситним! З нього можна приготувати апетитні пиріжки з різноманітною начинкою, як солодких, так і овочевий або м’ясний. Дуже смачна закуска для всієї родини!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Масло рослинне – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати дріжджове тісто для пиріжків на молоці в духовці? Підігріваємо Молоко, але при цьому важливо не доводити його до кипіння. Воно повинно бути приблизно 30-35 градусів, інакше дріжджі загинуть.
Засипаємо в молоко, дріжджі, цукор і сіль. Розмішуємо, накриваємо ємність і ставимо в тепле місце на 30 хв, щоб опара підійшла.
Борошно просіваємо з допомогою ситечка.
В окреме ємності змішуємо яйце, готову опару і борошно. Борошно додаємо поступово, щоб тісто вийшло однорідним. Добре вимішуємо тісто, щоб воно було еластичним.
Ставимо тісто в тепле місце, накриваємо рушником і наполягаємо протягом години. Потім обминаємо його і можна приступати до готування пиріжків.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків в маслі Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків в духовці