Ні для кого не секрет, що смачна домашня випічка виходить тільки на хорошому і якісному тесті. Як варіант дріжджового тіста, вам пропонується додати до нього сир. Деякі особливості такого замісу тіста: консистенція його залежить від жирності сиру, тому кількість борошна потрібно визначати самим, і має значення вид дріжджів, адже сухі або свіжі потрібно активувати. Сирно-дріжджове тісто чудово підходить для пиріжків з солодкою начинкою і без начинки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 500 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл
  • Вода – 100 мл
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 40 гр.
  • Сухі дріжджі – 11 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування сирно-дріжджового тіста для пиріжків. В окрему миску налийте підігріту воду і розчиніть в ній 3 ст. ложки цукру.

Потім насипте в цей сироп пакетик дріжджів швидкодіючих («Саф-Момент»), добре розмішайте і залишіть на 15-20 хвилин в теплі, щоб дріжджі активувалися.

За цей час в посуд для замішування тіста налийте тепле молоко, покладіть сир, яєчні жовтки і шматочок вершкового масла.

Ці інгредієнти заглибним блендером перемішайте до однорідної текстури.

Потім в цю масу перелийте активні дріжджі і акуратно перемішайте. Це буде у вас рідкою основою тесту.

Потрібну кількість пшеничного борошна просійте на сито. Потім її порційно насипайте до рідкій основі, одночасно замішуючи тісто ложкою.

Коли борошно забере всю рідину, продовжите заміс рукою. Замішане тісто має бути м’якої консистенції і не прилипати до долоні.

Тісто скачайте колобком, прикрийте серветкою і поставте в тепло на 1 годину, щоб воно добре підійшло.

Потім в піднялося тісто налийте дві ложки рослинної олії і рукою його ще раз вимісити.

Повторно залиште тісто в теплі на 20 хвилин для вистоювання.

Після закінчення цього часу сирно-дріжджове тісто буде готове до роботи.

Смачною і вдалою випічки!

Тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків на 1 літр молока Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на воді без яєць для пиріжків Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді Швидке тісто для пиріжків в духовці