Пиріжки можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Але тісто для них завжди краще замішувати дріжджове, воно добре піднімається і підходить для будь-якої начинки.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Борошно пшеничне – 4 склянки
  • Сухі дріжджі – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Вода – 400 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати дріжджове тісто для пиріжків на воді, смажених на сковороді, в теплій воді розчиніть дріжджі, додайте цукор і сіль, перемішайте. Залиште опару в теплому місці на 10 хвилин.

Коли дріжджі почнуть працювати, влийте рослинне масло.

Борошно просійте, це забезпечить пишність майбутнім пиріжків.

У борошно влити дріжджову суміш і перемішайте. Потім закип’ятити воду, тонкою цівкою влийте окріп в тісто, швидко перемішайте. Вимішувати тісто слід 10-15 хвилин.

В підсумку воно має бути гладким і еластичним легко відлипати від рук. Тісто перекладіть в миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 40-50 хвилин.

Тісто має добре піднятися. Перемніть його ще раз руками, розділіть на частини і зліпити пиріжки з начинкою по своєму смаку.

Приємного апетиту!

Дріжджове тісто для пиріжків Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків на сковороді Тісто для пиріжків на воді Тісто на воді без яєць для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на воді