Сьогодні пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати неймовірно апетитний дріжджове тісто, приготовлене на воді. Перед ніжними пиріжками, приготованими з такого дріжджового тіста, ніхто не встоїть, це я вам гарантую.
Інгредієнти: на 20 порц.
- Борошно пшеничне – 1,7 кг
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сухі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 3 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто для пиріжків в духовці на воді легко! У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води, рослинного масла, сухих дріжджів, цукрового піску і солі. Ретельно перемішайте до повного розчинення. Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
Після чого тісто викладіть на чисту робочу поверхню столу, гарненько вимісіть руками і скачайте в кулю. Тісто покладіть в глибоку ємність, накрийте чистим кухонним рушником. Залиште приблизно на 35-40 хвилин.
Коли тісто підніметься і значно збільшиться, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу, розділіть його на однакові частини. Викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону. Сформуйте акуратні пиріжки однакової форми.
Викладіть їх швом вниз на попередньо підготовлений лист. Потім помістіть деко в попередньо розігріту духовку і випікайте до готовності. Після чого подавайте на стіл з коханим ароматним чаєм.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків з сухими дріжджами Тісто на воді для пиріжків з картоплею