З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом дріжджового тіста для пиріжків з сирими дріжджами на молоці. Я використовую таке тісто для приготування пиріжків. Випічка виходить ніжною і повітряної. Обов’язково спробуйте приготувати пухнастий тісто.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 550 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухі дріжджі – 25 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 250 мл

Процес приготування:

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків з сирими дріжджами на молоці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування дріжджового тіста для пиріжків.

В невелику ємність викладіть необхідну кількість пресованих дріжджів, попередньо подрібнивши їх.

Додайте необхідну кількість цукрового піску, трохи пшеничного борошна і влийте третю частину попередньо підігрітого до теплого стану молока. Ретельно перемішайте. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.

В глибокій ємності з’єднайте куряче яйце, сіль, решту попередньо підігрітого до теплого стану молока, а також рослинне масло, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Опара за цей час значно збільшиться в об’ємі.

Підійшла опару акуратно вилийте в яєчно-молочну масу і перемішайте.

В кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито до рідких інгредієнтів.

Ретельно перемішайте. Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком.

Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його.

Тісто залиште піднятися ще раз.

Готове тісто викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу.

тісто розділіть на однакові частини.

Розкачайте з допомогою качалки, викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону.

Сформуйте акуратні пиріжки.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Пиріжки можна також приготувати і в духовій шафі.

Обсмажте улюблені пиріжки до рівномірної рум’яної скоринки з усіх боків, а потім подавайте на стіл до свіжозвареної чаю.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді