З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом дріжджового тіста для пиріжків з сирими дріжджами на молоці. Я використовую таке тісто для приготування пиріжків. Випічка виходить ніжною і повітряної. Обов’язково спробуйте приготувати пухнастий тісто.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 550 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 25 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Молоко коров’яче – 250 мл
Процес приготування:
Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків з сирими дріжджами на молоці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування дріжджового тіста для пиріжків.
В невелику ємність викладіть необхідну кількість пресованих дріжджів, попередньо подрібнивши їх.
Додайте необхідну кількість цукрового піску, трохи пшеничного борошна і влийте третю частину попередньо підігрітого до теплого стану молока. Ретельно перемішайте. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.
В глибокій ємності з’єднайте куряче яйце, сіль, решту попередньо підігрітого до теплого стану молока, а також рослинне масло, ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
Опара за цей час значно збільшиться в об’ємі.
Підійшла опару акуратно вилийте в яєчно-молочну масу і перемішайте.
В кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито до рідких інгредієнтів.
Ретельно перемішайте. Після чого тісто добре вимісити руками і скрутіть у великий ком.
Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, трохи обімніть його.
Тісто залиште піднятися ще раз.
Готове тісто викладіть на чисту робочу поверхню кухонного столу.
тісто розділіть на однакові частини.
Розкачайте з допомогою качалки, викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону.
Сформуйте акуратні пиріжки.
В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Пиріжки можна також приготувати і в духовій шафі.
Обсмажте улюблені пиріжки до рівномірної рум’яної скоринки з усіх боків, а потім подавайте на стіл до свіжозвареної чаю.
Приємного апетиту!
Тісто в домашніх умовах Тісто для пиріжків з капустою Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Тісто на молоці для пиріжків з картоплею Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Тісто на молоці з дріжджами для пиріжків як пух на сковороді