Хочу поділитися ще одним рецептом апетитного дріжджового тіста для приготування пиріжків, яке не залишить вас байдужими. Дріжджове тісто з сирими дріжджами виходить пористим і повітряним, що надає випічці незабутній смак.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 550 – 600 гр.
- Масло рослинне (в тісто) – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 250 мл
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дріжджового тіста для пиріжків з сирими дріжджами? Насамперед відміряйте необхідну кількість пресованих дріжджів.
В глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води і пресованих дріжджів, додайте цукровий пісок, столову ложку борошна і ретельно перемішайте до повного розчинення. Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 15 хвилин.
Коли опара добре підніметься і значно збільшиться в об’ємі, додайте в неї вказане в рецепті кількість рослинного масла і солі, вбийте яйце і гарненько перемішайте.
Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
Після чого тісто викладіть на чисту робочу поверхню столу, добре вимісіть руками і скачайте в кулю.
Тісто накрийте чистим кухонним рушником. Коли тісто підніметься, трохи обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто розділіть на однакові частини.
Викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону.
Сформуйте однакові пиріжки.
В глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки.
Обсмажте їх до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.
Подавайте апетитні пиріжки на дріжджовому тесті з сирими дріжджами до столу.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто без яєць для пиріжків Дріжджове тісто для пиріжків Пісне тісто для пиріжків Тісто без яєць для пиріжків Тісто для пиріжків Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на воді для пиріжків з капустою