З дріжджового тесту на кефірі біляші виходять легкими і повітряними, як пух. Цей рецепт надійний і простий, тісто завжди добре піднімається.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Житнє борошно обдирне – 480 гр.
- Кефір – 250 мл
- Масло рослинне – 125 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Готувати дріжджове тісто на кефірі для біляшів як пух легко! У глибоку миску просійте половину борошна, додайте сухі дріжджі і перемішайте.
Кефір підігрійте до 33-35 градусів. Змішайте кефір з рослинним маслом, сіллю і цукром.
Далі влийте кефірну масу в миску до борошна і перемішайте.
Ще липке тісто перекладіть на робочу поверхню, просыпанную борошном, і продовжуйте замішувати, додаючи борошно. Борошна може знадобитися трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті, це залежить від якості самої борошна.
Коли тісто перестане прилипати до рук, припиніть заміс і залиште його 8-10 хвилин. Потім розділіть тісто на частини, розкачайте і зліпіть біляші.
Приємного апетиту!
Дріжджове тісто для смаження біляшів на сковороді Тісто в домашніх умовах Тісто для біляшів Тісто для біляшів за 15 хвилин