Чебуреки – це закуска з хрусткою скоринкою і соковитою м’ясною начинкою. Причому в домашніх умовах таке блюдо приготувати цілком реально, досить замісити заварне тісто і підготувати м’ясну начинку.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Сіль – 10 гр.
  • Горілка – 50 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати заварне тісто для чебуреків на окропі з яйцем. В гарячій воді розчиніть сіль.

У миску просійте борошно, влийте в неї гарячу воду і швидко перемішайте ці інгредієнти ложкою. Потім додайте рослинне масло і горілку. Ще раз все добре перемішайте.

Додайте яйце і продовжуйте замішувати тісто. Коли воно стане дуже густим, переходите до замісу руками.

Вимішуйте тісто, поки воно не почне легко відлипати від рук.

Потім оберніть його в харчову плівку і залиште на 15 хвилин.

Після цього розділіть тісто на частини, розкачайте, додайте м’ясну начинку і зліпити чебуреки.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для чебуреків без дріжджів Тісто для чебуреків з м'ясом Тісто для чебуреків класичне Тісто для чебуреків на воді