Сьогодні хочу запропонувати надзвичайно смачний і в теж час досить простий рецепт дріжджового тіста на молоці. Таке тісто виходить неймовірно смачним і податливим, відмінно підійде для випічки не тільки пиріжків, а також апетитних булочок.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 1050 гр.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Цукор-пісок – 75 гр.
  • Сухі дріжджі – 20 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 550 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати дріжджове тісто на молоці для пиріжків в духовці? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування дріжджового тіста на молоці.

В глибоку ємність розбийте куряче яйце. Додайте необхідну кількість сухих дріжджів, цукрового піску і солі.

Злегка підігрійте необхідну кількість молока до теплого стану. Вилийте його до підготовленим інгредієнтів.

Скориставшись віночком, гарненько перемішайте до однорідної консистенції. Потім влийте олію в необхідній кількості.

В окрему ємність в кілька прийомів просійте необхідну кількість пшеничного борошна через дрібне сито, а потім поступово введіть її до рідких інгредієнтів.

Замісіть м’яке еластичне тісто. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте харчової плівкою.

Коли тісто досить підніметься і збільшиться в об’ємі, гарненько обімніть його і залиште піднятися ще раз.

тісто розділіть на однакові частини. Викладіть улюблену начинку. Начинку можна використовувати як солодку, так і солону. Сформуйте акуратні пиріжки однакової форми.

викладіть Пиріжки швом вниз на заздалегідь підготовлене деко. Потім помістіть його в попередньо розігріту духовку і випікайте до готовності. Гарячі пиріжки подавайте на стіл з свежезаваренним ароматним чаєм.

Насолоджуйтесь неймовірно ніжною випічкою на дріжджовому тесті!

Дріжджове тісто для пиріжків Дріжджове тісто на молоці для пиріжків в духовці Тісто для пиріжків з картоплею Тісто для пиріжків на молоці Тісто для пиріжків на молоці з сухими дріжджами Тісто на молоці як пух з дріжджами для пиріжків в духовці Швидке тісто для пиріжків на молоці