Всім любителям домашньої випічки хочу від душі порекомендувати незвичайно смачний рецепт дріжджового тіста. Пиріжки, приготовані на тесті з використанням води і сухих дріжджів, виходять нез’ясовно апетитними. Відірватися від такої випічки просто неможливо.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 600 – 700 гр.
- Масло рослинне – 80 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 7 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Вода – 300 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування дріжджового тіста на воді і сухих дріжджах для пиріжків в духовці. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і трохи пшеничного борошна.
Ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.
Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин.
Коли опара добре підніметься, додайте в неї необхідну кількість рослинного масла і солі, і ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.
Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.
Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в кулю. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.
Коли тісто підніметься, добре обімніть його і залиште піднятися ще раз.
Готове тісто розділіть на однакові частини.
Сформуйте однакові пиріжки, попередньо начинивши їх улюбленими наповнювачами, і випікайте в розігрітій духовці до готовності.
Приємного апетиту!
Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто на воді для пиріжків з капустою Тісто на воді для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах