Всім любителям домашньої випічки хочу від душі порекомендувати незвичайно смачний рецепт дріжджового тіста. Пиріжки, приготовані на тесті з використанням води і сухих дріжджів, виходять нез’ясовно апетитними. Відірватися від такої випічки просто неможливо.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 600 – 700 гр.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 7 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода – 300 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування дріжджового тіста на воді і сухих дріжджах для пиріжків в духовці. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість теплої питної води і сухих дріжджів, додайте цукровий пісок і трохи пшеничного борошна.

Ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Опару оберніть харчовою плівкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин.

Коли опара добре підніметься, додайте в неї необхідну кількість рослинного масла і солі, і ретельно перемішайте до отримання однорідної консистенції.

Поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте в кулю. Помістіть його в глибоку ємність і накрийте чистим кухонним рушником.

Коли тісто підніметься, добре обімніть його і залиште піднятися ще раз.

Готове тісто розділіть на однакові частини.

Сформуйте однакові пиріжки, попередньо начинивши їх улюбленими наповнювачами, і випікайте в розігрітій духовці до готовності.

Приємного апетиту!

Тісто без яєць для пиріжків Тісто в домашніх умовах Тісто на воді для пиріжків з капустою Тісто на воді для пиріжків з картоплею Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків на сухих дріжджах