Всім, хто любить просту домашню випічку, настійно рекомендую приготувати тісто для пиріжків з кислого молока. Процес приготування тіста не відніме багато часу, а випічка на такому тесті вийде повітряної і пористої.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Борошно пшеничне – 950 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Молоко кисле – 500 мл
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування тіста для пиріжків з кислого молока на сковороді? У глибокій ємності змішайте необхідну кількість попередньо підігрітого кислого молока. Потім розбийте куряче яйце. Після чого додайте цукровий пісок і сіль.

В отриману масу додайте необхідну кількість харчової соди.

Потім поступово просійте необхідну кількість пшеничного борошна, ретельно перемішайте.

Після чого тісто добре вимісити руками і скачайте велика куля. Помістіть його в глибоку ємність і оберніть харчовою плівкою або накрийте чистим кухонним рушником. Залиште на 10-15 хвилин відпочити.

Готове тісто розділіть на дві однакові частини. Скориставшись качалкою розкачайте тісто в коло товщиною 7 міліметрів. Викладіть начинку. Я використовувала яблука.

Зверху накрийте другим колом і з допомогою склянки вирізати однакові заготовки.

В глибоку сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть підготовлені пиріжки. Обсмажте пиріжки до апетитної рум’яної скоринки з усіх сторін і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Тісто в домашніх умовах Тісто для смажених пиріжків на сковороді Тісто на молоці без дріжджів для пиріжків Тісто на молоці для пиріжків смажених на сковороді Швидке тісто для пиріжків Швидке тісто для пиріжків без дріжджів