Вареники з чорницею на дріжджовому тесті – смачне блюдо, приготування якого вимагає мінімального набору продуктів. Вареники з чорницею завжди поза конкуренцією, адже це одні з найбільш смачних вареників! Любителі даного страви зможуть по достоїнству оцінити цей рецепт.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сухі дріжджі – 10 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 4 ч. л.
  • картопляний Крохмаль – 3 ч. л.

Процес приготування:

Готувати дріжджові вареники з чорницею легко! В зручну посуд вбиваємо курячі яйця. Воду необхідно нагріти до теплого стану і додати до яєць. Також додаємо сюди цукровий пісок, сіль і дріжджі.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.

Далі додаємо в робочу ємність пшеничне борошно (400 грам).

Замішуємо тісто. Після цього додаємо борошно і вимішуємо тісто до еластичного стану. Залишаємо тісто в стороні на 30 хвилин, попередньо накривши його харчовою плівкою або рушником.

Чорницю слід перебрати, видаляючи весь сміття. Далі поміщаємо ягоди в підходящу ємність, присипаємо їх крохмалем і цукровим піском.

Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, на якому за допомогою склянки вирізаємо кружечки потрібного розміру.

У центр кожного кружечка слід покласти невелику кількість начинки у вигляді чорниці (досить 1 ч. л.).

Тісто з начинкою складаємо навпіл і склеюємо краю, тим самим формуючи вареник.

В каструлю набираємо воду, доводимо її до кипіння, трохи підсолюємо. У киплячу воду викладаємо вареники. Після закипання проварюємо їх протягом 5-7 хвилин. Вареники з чорницею готові! До столу подавайте блюдо зі сметаною або вершковим маслом.

Приємного апетиту!

Вареники Вареники з чорницею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями