Вареники з чорницею на дріжджовому тесті – смачне блюдо, приготування якого вимагає мінімального набору продуктів. Вареники з чорницею завжди поза конкуренцією, адже це одні з найбільш смачних вареників! Любителі даного страви зможуть по достоїнству оцінити цей рецепт.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Для начинки: –
- Чорниця – 400 гр.
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- картопляний Крохмаль – 3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати дріжджові вареники з чорницею легко! В зручну посуд вбиваємо курячі яйця. Воду необхідно нагріти до теплого стану і додати до яєць. Також додаємо сюди цукровий пісок, сіль і дріжджі.
Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Далі додаємо в робочу ємність пшеничне борошно (400 грам).
Замішуємо тісто. Після цього додаємо борошно і вимішуємо тісто до еластичного стану. Залишаємо тісто в стороні на 30 хвилин, попередньо накривши його харчовою плівкою або рушником.
Чорницю слід перебрати, видаляючи весь сміття. Далі поміщаємо ягоди в підходящу ємність, присипаємо їх крохмалем і цукровим піском.
Готове тісто розгортаємо в тонкий пласт, на якому за допомогою склянки вирізаємо кружечки потрібного розміру.
У центр кожного кружечка слід покласти невелику кількість начинки у вигляді чорниці (досить 1 ч. л.).
Тісто з начинкою складаємо навпіл і склеюємо краю, тим самим формуючи вареник.
В каструлю набираємо воду, доводимо її до кипіння, трохи підсолюємо. У киплячу воду викладаємо вареники. Після закипання проварюємо їх протягом 5-7 хвилин. Вареники з чорницею готові! До столу подавайте блюдо зі сметаною або вершковим маслом.
Приємного апетиту!
Вареники Вареники з чорницею Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з яйцями