Вареники на кефірі – варіант повсякденного десерту, який сподобається і дорослим, і дітям. Головна фішка вареників – начинка. Тут можна дати волю фантазії: улюблені фрукти, ягоди, варення. В рецепті, представленому вашій увазі, ми пропонуємо приготувати вареники з чорницею на кефірі. Для цього вам знадобиться мінімальний набір продуктів, який знайдеться в засіках у будь-якої господині. Чорницю для начинки можна використовувати як свіжу, так і заморожену.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне 0.5 кг
  • Для начинки: –
  • Чорниця – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування вареників з чорницями на кефірі? В окремій мисці збиваємо яйце з цукром, потім поступово вводимо кефір. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Починаємо вводити в отриману масу просіяне борошно. Вимішуємо тісто. У нас повинно вийти еластичне тісто, яке не липне до рук.

Далі необхідно розкачати тісто шаром. Вирізаємо з пласта кружечки невеликого діаметру. Товщина кружечка повинна бути приблизно півміліметра.

Займемося начинкою. Для цього в окремій ємності необхідно змішати чорницю з цукром і крохмалем.

Наступний крок – на середину кружечка з тіста викладаємо начинку (приблизно 1 ч. л.), після чого краї кружечка необхідно щільно защипить.

Перед подачею вареники потрібно відварити в киплячій воді протягом семи хвилин. Подавати готові вареники рекомендується з вершковим маслом або сметаною.

Вареники з чорницею Вареники на кефірі Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями Тісто для вареників на кефірі