Якщо з якоїсь причини у вашому холодильнику не виявилося ні кефіру, ні кислого молока, вам варто прочитати даний рецепт. Процес його приготування максимально простий. Вам доведеться витратити трохи більше години, щоб насолодитися ніжним смаком запашної страви.


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Для начинки: –
  • Вишня – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати вишневі вареники на тесті з окропом? Перед приготуванням всім необхідним продуктів потрібно дати постояти протягом 20 хвилин. Це один із секретів ідеальних вареників. Приготування вареників ми почнемо з начинки. Нам необхідно кілька разів промити свіжу вишню. Приберіть з поверхні ягід зайву вологу паперовим рушником. З вишень потрібно дістати кістки. Ви, звичайно, можете їх залишити. Однак це буде небезпечно для ваших зубів. Перенесіть вишню в тарілку. В окремій мисці змішайте 2 столові ложки цукру і 2 чайні ложки крохмалю. Добре перемішайте суміш. Насипте її на ягоди вишні. Розмішайте начинку, розподіляючи цукор з крохмалем.

Поставте на сковороду каструлю, наповнену водою. Коли вода закипить, перелийте її в ємність. Додайте до окропу сіль і соду. Добре все перемішайте. Борошно просіваємо через сито. Так вона збагатиться киснем. Ви приберете з неї зайвий сміття. Додавайте борошно до окропу поступово, невеликими порціями. Після кожного додавання розмішуйте тісто ложкою. Якщо воно буде дуже гарячим, дайте йому трохи охолонути.

Замішувати тісто руками. Перенесіть його на дерев’яну дошку, на якій вже знаходиться борошно. Місіть тісто протягом декількох хвилин. Якщо воно буде сильно прилипати до рук, додайте до нього ще борошна. Однак переборщити з цим інгредієнтом не можна. Тісто має бути дуже м’яким. Сформуйте з нього кулю. Оберніть його в харчову плівку і покладіть до холодильник на 25 хвилин. Тісто обов’язково потрібно витримати. Завдяки цьому воно буде дуже пишним.

Коли час вийде, дістаньте тісто з холодильника. Викладіть його назад на дерев’яну дошку. Сформуйте з тіста довгу ковбаску. Наріжте її на шматочки. Розкачайте їх так, щоб в результаті ви отримали невеликі гуртки. Намагайтеся робити їх приблизно однакового розміру.

Починаємо формувати вареники. У центр кожного кола викладаємо начинку з вишні і цукру. З’єднайте краю кожного вареника. Скріпіть їх пальцями. Слідкуйте за тим, щоб краї тіста не потрапив цукор. З-за цього вареники можуть розвалитися в процесі варіння. Викладайте готові вареники на дерев’яну дошку.

Наповнюємо каструлю холодною водою. Переносимо її на плиту. Чекаємо, коли вода закипить. Додайте трохи солі і розмішайте. Після цього викладайте відразу вареники. Перешивайте їх з допомогою шумівки. Так вареники не пристане до стінок каструлі. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть ще протягом 7 хвилин. Готові вареники спливуть на поверхню води. Тісто стане практично прозорим, тому ви будете чітко бачити начинку вареників.

Викладайте вареники на теплу тарілку. Оформити страву можна свіжими ягодами і листям м’яти. Подавати вареники варто зі сметаною, варенням або солодким соусом. Великою перевагою даного страва є те, що його можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони залишаються такими ж смачними. Поспішіть накрити на стіл і насолодитися ніжним смаком вареників.

Вареники Вареники з вишнею на заварному тісті Тісто для вареників без яєць Тісто для вареників з вишнею Тісто для вареників на воді без яєць Тісто для вареників на окропі з рослинним маслом