На початку літа, коли ще мало ягід, можете приготувати ароматний і з ніжною кислинкою джем з незвичайного поєднання ревеню з бананом.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ревінь – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Банан – 3 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з ревеню з бананом? З черешків ревеню, видаливши листя, акуратно знімаємо ніжну оболонку. Потім черешки промиваємо холодною водою.

Підготовлені черешки нарізаємо впоперек волокон на тонкі шматочки і перекладаємо їх в посуд для варіння варення. Додаємо до нарізання ревеню необхідну кількість цукру, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб ревінь дав сік. Потім посуд поміщаємо на середній вогонь і варимо варення протягом 2 хвилин від початку кипіння. Потім вимикаємо вогонь і залишаємо ревінь на 10 хвилин для настоювання в цукровому сиропі.

Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки довільного розміру.

Нарізані банани перекладаємо в посуд до ревеню і варимо джем протягом 10 хвилин від початку кипіння. Джем періодично перемішуємо дерев’яною або силіконової ложкою. Якщо хочете, щоб збереглися шматочки бананів, перемішуйте джем обережно.

Приготований джем перекладаємо в стерильні баночки, закатуємо, накриваємо «шубою» і потім переносимо на зберігання. А можна і відразу його є, намазавши на шматочок хліба з маслом. Це смачно.
Їжте на здоров’я!

Ревінь на зиму Страви з ревеню