Варення з ревеню і полуницею ідеально для млинців і випічці. Смак оригінального ласощі не буде нудною, а навпаки приємно свіжим і по-літньому ароматним.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Полуниця – 350 гр.
  • Ревінь – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з ревеню з полуницею, полуницю ретельно промиваємо під великою кількістю води. Хвостики обов’язково видаляємо. Дрібні ягоди залишаємо цілими, великі ріжемо на дві частини. Після всіх маніпуляцій даємо полуниці трохи обсохнути.

Підготуємо ревінь. Його також слід промити під водою. Потім знімаємо шкірку і нарізаємо на шматочки завтовшки 1 див

Підготовлені продукти викладаємо в глибоку каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і даємо настоятися 4-5 годин. За цей час вміст має пустити сік.

Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння на помірному вогні і продовжуємо варити протягом 5 хвилин. Варення необхідно помішувати і знімати пінку. Після чого знімаємо з вогню.

Готове ласощі розливаємо по банках. Подавати слід вже в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!

Варення Варення з полуниці Варення з ревеню Заготовки з полуниць на зиму Полуниця на зиму Страви з ревеню