Домашня хлібопічка не тільки відмінно випікає хліб, але також і варить джеми і варення. Наприклад, джем з вишні, додати в який можна бадьян і гвоздику запашну для аромату. Варіть густий вишневий джем, дотримуючись нашого рецепту, і ваші домочадці будуть в повному захваті!


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Вишня (без кістки) – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Гвоздика – 5 – 7 бутонів
  • Бадьян – 5 зірок

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з вишні в хлібопічці. Вишню переберіть і промийте від бруду і пилу.

викладіть В друшляк вишню і дайте стекти воді, в якій вона промивалася.

Видаліть кісточки з вишні, потім встановіть вага ягід без них.

Додайте до ягід потрібну кількість цукру, а також бадьян і гвоздику або інші спеції за бажанням, наприклад – ваніль і корицю.

розмішайте Цукор з ягодами в мисці.

В чашу хлібопічки помістіть ягоди з цукром і закрийте кришку, готуючи джем 120 хвилин, якщо в інструкції вашої хлібопічки не вказано інше час.

Готовий густий джем розкладіть по стерилізованим банкам і герметично закрийте, остудивши під пледом банки, які повинні стояти там догори дном. Через добу, коли джем охолоне, виносьте його на зберігання в прохолодне приміщення.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Варення з вишні без цукру на зиму Вишня з цукром на зиму Джем з вишні