Щоб згустити вишневе желе візьмемо желфикс – простий і доступний спосіб домогтися густої консистенції і уникнути тривалого уварювання. А щоб полегшити працю по вилученню кісточок, використовуємо хитрість з пропарюванням ягід і протиранням через сито.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Желфикс – 20 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з вишні з желфиксом на зиму просто! Вишню перебираємо від сміття і дефектних примірників. Підготовлені ягоди покласти в друшляк ретельно промиваємо в проточній воді. Підготовлену вишню поміщаємо в глибоку каструлю.

Вливаємо чверть склянки води, закриваємо кришкою і ставимо на плиту. Доводимо ягоди до кипіння, поступово виділиться більше соку. Варимо ягідну масу при повільному кипінні і помішуванні чотири-п’ять хвилин. М’якоть потрібно розм’якшити для легкого відділення від кісточок.

Проварену вишню обробляємо міксером – поміщаємо прилад прямо в каструлю. Використовувати блендер не рекомендується, так як при цьому кісточки також будуть подрібнені, і з’явиться ризик потрапляння дрібних осколків в желе. З міксером такого ризику немає, так як м’якоть подрібнюється, а кісточки залишаються цілими. Отриману масу протираємо через сито, кісточки викидаємо. Протертої маси даємо охолонути до теплого стану.

Желфикс в окремому посуді змішуємо з трьома столовими ложками цукрового піску. Отриману суміш висипаємо в вишневу масу, перемішуємо і ставимо на плиту. Нагріваємо до гарячого стану, всипаємо цукор, що залишився, перемішуємо і доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо три хвилини.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готове гаряче желе, закручуємо сухими кришками. Заготовки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і залишаємо в такому положенні остигати. Остигле желе прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання. Після повного охолодження воно стає густим: з ложки не стікає, а падає.

Приємного апетиту!

Варення з вишні Желе з вишні Желе з вишні без кісточок Желе на зиму