Желирующее речовина желфикса – пектин – допомагає отримати консистенцію густого джему без тривалого уварювання вишні і додавання надмірної кількості цукру. При цьому зберігаються всі корисні властивості ягід, а джем не стає нудотним.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Желфикс – 1 пакет
  • Цукор-пісок – 430 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати вишневий джем з желфиксом. Ягоди вишні перебрати від сміття, помити в проточній воді. Зняти плодоніжки.

Пакетик желфикса висипати в ємність, додати туди ж 30 г цукрового піску. Все ретельно перемішати, щоб речовини об’єдналися.

До ягід вишні всипати суміш цукру з желфиксом, а також ще 200 р цукрового піску. Все перемішати і перекласти в каструлю.

Довести суміш до кипіння, постійно заважаючи. Далі додати залишки цукру, перемішати і знову довести до кипіння, не забувати знімати піну. Дати покипіти рівно 3 хв.

Банки для варення вимити з содою і простерилізувати будь-яким зручним способом. Розлити гарячий джем по банкам і закрутити їх кришками. Остудити джем під теплою ковдрою до кімнатної температури і прибрати в підвал на зберігання. Після охолодження варення загусне.

Приємного апетиту!

Варення з вишні без кісточок Варення з вишні без кісточок на зиму Вишня з цукром на зиму Джеми Желе з вишні без желатину