Кожна господиня хоче, щоб манти після варіння на пару добре зберегли свою красиву форму і залишилися цілими, а для цього важливо замісити еластичне тісто. Для замішування такого тіста борошно потрібно просіяти на сито, додати до тесту рослинне масло, вимішувати тісто не менше 7 хвилин, потім його відбити про стіл і дати 30 хвилин для відпочинку. У цьому рецепті замішується тісто для мантів без яєць, так роблять досвідчені кулінари.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати еластичне тісто для мантів. В окремий посуд налийте склянку води кімнатної температури, насипте до неї сіль, додайте рослинне масло і перемішайте.

Через сито на робочу поверхню столу насипте гіркою потрібну кількість борошна і в середині гірки зробіть ямку.

Потім в борошно акуратно перелийте суміш води з олією, рукою підсипаючи борошно з країв до середини, щоб не пролилася на стіл.

добре вимісіть Тісто руками з протягом 7 хвилин. Потім тісто скачайте в колобок і кілька разів відбийте про робочу поверхню столу, подібно до того, як відбиваєте м’ясний фарш.

Відбите тісто розкачайте качалкою в лист, поверніть його у вигляді джгута і залиште на 30 хвилин для відпочинку, прикривши серветкою. Після закінчення цього часу тісто стане гладким і еластичним. Можете нарізати на невеликі шматочки і ліпити красиві манти.

Смачних і вдалих страв!

Тісто в домашніх умовах