найважливішим у приготуванні еластичного тіста для пельменів є якісне вимішування, а молоко і рослинне масло надають тісту м’якість, легкість розкачування і хороше збереження форми пельменів при варінні. Замісити таке тісто можна не тільки руками, але і за допомогою кухонних гаджетів.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно – 2 склянки
- Яйце – 2 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування еластичного тіста для пельменів на молоці смачний! Першим ділом відміряємо вказане в рецепті кількість інгредієнтів для замісу тіста для пельменів, тільки щоб вони не були холодними.
Борошно обов’язково просіваємо на сито і пересипаємо її в окремий посуд для замісу.
гірці борошна робимо невелике поглиблення і розбиваємо в нього курячі яйця. Борошно посипаємо сіллю. Потім наливаємо молоко, його можна трохи підігріти.
Потім додаємо до тіста рослинне масло, щоб тісто вийшло більш еластичним і не прилипало до долонь при замісі.
Замішуємо тісто спочатку ложкою, поки борошно не забере всю рідину, потім перекладаємо його на стільницю і протягом 15 хвилин добре вимішуємо до гладкої однорідної текстури і поки воно не буде прилипати до долонь.
Замішане тісто скачуємо в кулю і залишає в холодному місце на 20 хвилин для відпочинку. Після закінчення цього часу еластичне тісто для пельменів на молоці буде готовий до роботи.
Удачі!