Скоро почнеться сезон пікніків і сімейних виїздів за місто. Я хочу поділитися чудовим рецептом, який стане відмінною альтернативою шашлику. Блюдо виходить ароматним, дуже соковитим і разом з гарніром з овочів. Овочі можна вибрати за своїм бажанням.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Фарш м’ясний – 1 кг
- Сало курдючне – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кабачки – 600 гр.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати фаршировані кабачки на мангалі легко! Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Болгарський перець і кабачки ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Зелень петрушки промийте і струсіть від зайвої вологи.
Курдючний жир подрібніть ножем або пропустіть через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте гострим ножем. Подрібнений курдючний жир і ріпчасту цибулю перекладіть в миску до м’ясного фаршу.
Додати зіру, чорний мелений перець, мелений коріандр і поварену сіль.
Ретельно перемішайте фарш, а потім відбийте його. На це буде потрібно приблизно 20 хвилин. Потім покладіть фарш в холодильник на 1,5-2 години. Тим часом розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю
Обріжте кінчики кабачків, розрізати на кілька частин, щоб вийшли барильця. Вийміть серцевину з допомогою чайної ложки. Болгарський перець очистіть від насіння і серцевини, а потім обріжте верх і низ.
Зелень петрушки дрібно нарубаєте.
Фарш дістаньте з холодильника і додайте в нього подрібнену зелень. Ретельно перемішайте.
Нафаршируйте барила з кабачків і болгарського перцю приготованим соковитим фаршем, а потім по центру проколіть шампурами таким чином, щоб начинка не випала.
На підготовлений мангал викладіть шампури з фаршированими овочами, готуйте ароматне блюдо приблизно 20-25 хвилин, періодично перевертаючи. Готові апетитні овочі на шампурах подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Кабачки з м'ясом Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі