Баклажани на мангалі з грибами – прекрасний варіант для тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Для приготування баклажанів на мангалі вам знадобляться лише свіжі та якісні овочі і спеції. Не можна не відзначити, що це блюдо є одним з найбільш популярним у весняно – літній період. Баклажани на мангалі можна подавати як самостійне блюдо, так і в якості гарніру.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Баклажан – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Приправа Італійські трави – 1 щіпка
  • Розмарин сушений – 1 щіпка
  • Приправа (на вибір) – 1 щіпка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати баклажани на мангалі з грибами, беремо баклажани. Їх необхідно ретельно промити і просушити.

Нарізаємо баклажани кільцями середньої товщини приблизно 1 сантиметр.

Перекладаємо баклажани у велику миску, посипаємо їх сіллю і залишаємо на годину для того, щоб овочі пустили сік.

після вказаного часу зливаємо з баклажанів зайву рідину, потім додаємо в овочі часник, пропущений через прес.

Туди ж додаємо приправу для овочів, сіль, чорний мелений перець, італійські трави, оливкова олія, сушений розмарин.

Все ретельно перемішуємо, потім залишаємо овочі на годину для того, щоб вони гарненько промариновались.

Через годину викладаємо на мангал і обсмажуємо до тих пір, поки баклажани не придбають золотисто-коричневий відтінок.

Страва готова. Перед подачею можна прикрасити рубаною зеленню.

Баклажани на мангалі Овочі гриль на мангалі