Фаршировані кальмари можна готувати не тільки на плиті, але і на мангалі. Вони швидко пропікаються, залишаються ніжними і покриваються апетитною рум’яною скоринкою. В якості начинки будемо використовувати креветки, сир і зелень – це дуже ароматно, соковито і смачно.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кальмари – 500 – 600 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець червоний мелений – за смаком
- Креветки свіжі – 250 – 300 гр.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Кінза – 1 пучок
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування фаршированих кальмар на мангалі смачний! Рецепт приготування фаршированих кальмарів на мангалі смачний! Креветки очистити від панцира і хвостиків. На сковороді розігріваємо вершкове і оливкове масло разом. У гарячу суміш масел викладаємо підготовлені креветки.
Посипаємо креветки сіллю і червоним меленим перцем, перемішуємо і обсмажуємо півтори-дві хвилини, помішуючи.
Відразу після завершення обсмажування знімаємо креветки зі сковороди і розміщуємо їх в окремий посуд.
Кальмари промиваємо водою, очищаємо поверхню, видаляємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку зсередини і зовні. Залишаємо тушки цілими. Поміщаємо кальмарів в миску, додаємо до них сіль, сушений часник і паприку. Добре перемішуємо руками і залишаємо для маринування на п’ятнадцять-двадцять хвилин.
Готуємо начинку для кальмарів. Кінзу миємо, обсушуємо і дрібно подрібнюємо ножем. Сир натираємо на тертці. Обсмажені креветки ріжемо на невеликі частини. Змішуємо тертий сир, нарізані креветки, подрібнену кінзу. Начинка готова.
Наповнюємо тушки кальмарів приготовленої начинкою і заколюємо шпажками.
Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Фаршированих кальмарів відправляємо на мангал. Готуємо кальмари п’ять-сім хвилин в цілому. Не забуваємо перевертати. На поверхні повинна зарум’янитися золотава скоринка.
Подаємо готових кальмарів на стіл в гарячому вигляді. Прикрашаємо лимоном і свіжою зеленню.
Смачного!