Пропонуємо приготувати кальмари на мангалі. Родзинка смаку – в маринаді. Готуємо насичену ароматну суміш з петрушки, гострого перцю, оливкового масла і часнику. Готуються такі кальмари на мангалі буквально пару хвилин. Важливо вчасно зняти ніжні тушки і не пересмажити їх.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кальмари – 700 – 800 гр.
  • Соєвий соус – 2 – 3 ст. л.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло оливкове – 2 – 4 ст. л.
  • Перець чилі – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати кальмари в маринаді на мангалі? Кальмарів ретельно миємо, очищаємо поверхню, видаляємо внутрішній хрящ. Знімаємо з м’якоті прозору плівку з обох сторін.

Розрізаємо тушки на дві частини так, щоб виходили довгасті порційні шматки.

Відбиваємо кальмарів кухонним молоточком з двох сторін. Важливо, щоб м’якоть пом’якшилася, але залишилася цілою.

Готуємо маринад для кальмара. Петрушку промиваємо, обсушуємо і кладемо в чашу блендера. Стручок гострого перцю миємо, обсушуємо і додаємо до петрушці. Часник очищаємо і відправляємо слідом за перцем в чашу. Вливаємо олію і соєвий соус. Додаємо паприку і чорний мелений перець, а також сіль за смаком. Подрібнюємо все разом до однорідного стану.

Укладаємо підготовлених кальмарів в ємність і заливаємо приготовленим маринадом. Перемішуємо все руками, намагаючись рівномірно розподілити масу по всьому шматках кальмара. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин для маринування.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Відкрите полум’я не допускаємо. Шматочки кальмара відправляємо на решітку мангалу.

Готуємо кальмари півтори-дві хвилини з кожного боку орієнтовно. На поверхні має утворитися легка золотава скоринка.

Подаємо готових кальмарів на стіл в гарячому вигляді, посипавши свіжою рубаною зеленню.

Смачного!

Кальмари на мангалі