Якщо плануєте запекти форель на мангалі, можна довго не мудрувати: приправити рибу сіллю, білим меленим перцем, викласти у фольгу разом з лимоном і ріпчастою цибулею і відправити на решітку. Такий простий спосіб повністю розкриває натуральний смак форелі і підкреслює його з кращого боку.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Форель – 700 – 800 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець білий мелений – за смаком
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 – 2 головки
  • Петрушка – 2 – 3 гілки

Процес приготування:

Щоб приготувати форель цілком у фользі на мангалі, рибу ретельно миємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі. Голову, хвіст і плавники залишаємо. Ретельно промиваємо очищену тушку і обсушуємо її паперовим рушником.

Посипаємо рибу сіллю і білим меленим перцем. Злегка поливаємо оливковою олією і долонями розтираємо спеції по всій тушці.

Ріпчасту цибулю чистимо, промиваємо, обсушуємо і нарізаємо на тонкі кільця. Закладаємо частину цибулі в порожнину тушок.

З одного боку робимо неглибокі надрізи на рибі.

Лимон промиваємо, обсушуємо і ріжемо на тонкі півкруги. Вставляємо лимон в надрізи.

Відрізаємо шматки фольги для кожної риби. На глянсову бік фольги кладемо цибулю, на нього розміщуємо рибу.

Зверху на форель кладемо залишок лука.

Всередину риби також закладаємо гілочку петрушки.

підготовлену рибу Загортаємо у фольгу. Кожна рибка загортається окремо.

Готуємо мангал, рибу кладемо на грати і відправляємо на мангал. Готуємо рибу за десять хвилин з кожного боку орієнтовно.

Готову форель звільняємо від фольги і подаємо на стіл в гарячому вигляді, прикрасивши свіжою зеленню і овочами.

Приємного апетиту!

Лосось на мангалі Форель на мангалі Червона риба на мангалі