Один із способів зберегти кету соковитою при приготуванні на мангалі – це загорнути її у фольгу. Попередньо замаринуем рибку в ароматному маринаді, а перед запіканням загорніть у фольгу разом з кетою ще й вершкове масло. Воно не тільки дати приємну вершкову нотку, але і додатково знизить ризик пересушити ніжну м’якоть.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кета – 800 гр.
  • Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 2 – 3 ч. л.
  • Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
  • Кріп сушений – 2 – 3 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Лимонний сік – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 80 гр.
  • Лимон – за смаком
  • Петрушка для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати кету у фользі на мангалі? Кету промиваємо, видаляємо нутрощі, голову і плавники зрізаємо. Внутрішню порожнину добре обсушуємо паперовим рушником. Підготовлену тушку розрізаємо на поперечні шматки товщиною в півтора-два сантиметри. Якщо ж кета дрібного розміру, то розділяємо її на філе, видаливши кістки.

Поміщаємо оброблену рибу в широку миску посипаємо чорним меленим перцем і сіллю за смаком, поливаємо соєвим соусом, лимонним соком і оливковою олією. Присмачую сушеним кропом – він дає виражений і дуже приємний акцент, який ідеально підкреслює смак кети. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до риби.

Розтираємо спеції і рідини по рибі, після чого закриваємо миску кришкою і залишаємо маринуватися на годину.

Готуємо відрізки фольги для запікання риби. Можна укладати як по одному шматочку, так і по кілька – орієнтуйтеся на розмір решітки і шматків риби. На фольгу кладемо промаринованную кету, а на неї – нарізане на шматочки вершкове масло.

Закриваємо краї фольги щільно, щоб масло і соки не витікали з отриманого «мішечка». Акуратно кладемо рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо орієнтовно п’ятнадцять-двадцять п’ять хвилин, залежно від розміру шматків риби. Періодично перевертаємо грати на іншу сторону.

Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді прямо у фользі. Розгортаємо і насолоджуємося ароматом, соковитістю. Додатково можна подати часточки лимона і посипати рибку рубаною петрушкою. Як гарнір добре підходить відварна картопля.

Смачного!

Кета на мангалі Лосось на мангалі Маринад для риби на мангалі Риба на мангалі Страви з риби Червона риба на мангалі Шашлик з риби на мангалі