Цікавий рецепт, який варто приготувати – фунчоза без м’яса. Пряний овочевий салат по-корейськи з прозорою локшиною виручить вас, коли хочеться здивувати або побалувати чимось новим і в той же час нагодувати. Страва виглядає дуже апетитно, а готується абсолютно не складно. Приготуйте цей салат заздалегідь, можна навіть краще з вечора, щоб він встиг настоятися
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Соєвий соус – 50 мл
- Оцет рисовий – 1 ст. л.
- Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Кунжут – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати фунчозу без м’яса? З овочів зніміть шкірки і промийте під струменем проточної води.
Моркву натріть, як для корейської моркви і обсмажте на невеликій кількості олії.
Цибулю поріжте тонкими четвертинами і окремо обсмажте до м’якості і прозорого кольору.
Часник натріть або пропустіть через прес.
У каструлю налийте воду, закип’ятити і покладіть в неї фунчозу, розмішайте і вимкніть конфорку. Залиште її в гарячій воді на 3 хвилини.
Перекиньте фунчозу в друшляк і сполосніть під холодною водою. Розмішайте, щоб вода стекла і покладіть локшину в тарілку.
Додайте 1 ст. л. рослинного масла і розмішайте, щоб вона не злиплась.
В окремій невеликій мисці змішайте соєвий соус і оцет, приправу і часник, все добре змішайте. Влийте 2 ст. л. масла і ще раз перемішайте.
До фрунчозе перекладіть моркву і цибулю.
Додайте соус і акуратно перемішайте. При бажанні трохи досоліть.
Накрийте харчової плівкою тарілку і поставте салат в холод на 3 години або на ніч.
Перед подачею покладіть кунжут на суху сковороду, нагрійте її на середньому вогні і зменшіть температуру. Весь час перемішувати його і обсмажуйте до приємного золотистого кольору.
Пересипте кунжут в тарілку, охолодіть і посипте їм салат.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з соєвим соусом