Цікавий рецепт, який варто приготувати – фунчоза без м’яса. Пряний овочевий салат по-корейськи з прозорою локшиною виручить вас, коли хочеться здивувати або побалувати чимось новим і в той же час нагодувати. Страва виглядає дуже апетитно, а готується абсолютно не складно. Приготуйте цей салат заздалегідь, можна навіть краще з вечора, щоб він встиг настоятися


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Оцет рисовий – 1 ст. л.
  • Приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Кунжут – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати фунчозу без м’яса? З овочів зніміть шкірки і промийте під струменем проточної води.

Моркву натріть, як для корейської моркви і обсмажте на невеликій кількості олії.

Цибулю поріжте тонкими четвертинами і окремо обсмажте до м’якості і прозорого кольору.

Часник натріть або пропустіть через прес.

У каструлю налийте воду, закип’ятити і покладіть в неї фунчозу, розмішайте і вимкніть конфорку. Залиште її в гарячій воді на 3 хвилини.

Перекиньте фунчозу в друшляк і сполосніть під холодною водою. Розмішайте, щоб вода стекла і покладіть локшину в тарілку.

Додайте 1 ст. л. рослинного масла і розмішайте, щоб вона не злиплась.

В окремій невеликій мисці змішайте соєвий соус і оцет, приправу і часник, все добре змішайте. Влийте 2 ст. л. масла і ще раз перемішайте.

До фрунчозе перекладіть моркву і цибулю.

Додайте соус і акуратно перемішайте. При бажанні трохи досоліть.

Накрийте харчової плівкою тарілку і поставте салат в холод на 3 години або на ніч.

Перед подачею покладіть кунжут на суху сковороду, нагрійте її на середньому вогні і зменшіть температуру. Весь час перемішувати його і обсмажуйте до приємного золотистого кольору.

Пересипте кунжут в тарілку, охолодіть і посипте їм салат.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з соєвим соусом