Швидкий гарнір з овочами за 10 хвилин? Звичайно! Це ж фунчоза! Прекрасне блюдо, в якому поєднуються локшина, величезна різноманітність овочів і прекрасний соус. Такий гарнір припаде до смаку навіть дуже вередливому гурману. Варто додати у нашу страву трохи м’яса або морепродуктів – і у вас на столі повноцінний ситний обід.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 300 гр.
  • Кабачки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 0.5 головок
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Паприка – 0.5 ч. л.
  • Імбир – 0.25 ч. л.
  • Соєвий соус – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати фунчозу на гарнір? Цукіні промиваємо, відрізаємо кінчики і натираємо на тертці для овочів разом з шкіркою.

Розігріваємо вок і наливаємо в нього рослинне масло. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на овочевий тертці. Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями. Кладемо моркву і цибулю в вок і обсмажуємо.

Через пару хвилин додаємо до овочів цукіні і нарізаний болгарський перець. Обсмажуємо пару хвилин.

Фунчозу викладаємо в глибоку миску і заливаємо окропом, залишаємо на 2-3 хвилини. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла вода. Як тільки стекла вода – викладаємо фунчозу в вок. Додаємо сіль і спеції, соєвий соус всі інгредієнти добре перемішуємо. Обсмажуємо фунчозу з овочами 2-3 хвилини.

Наша фунчоза готова. Викладаємо її в порційні тарілки, посипаємо свіжою зеленню і приступаємо до дегустації.

Приємного апетиту!

Кабачки для схуднення Кабачки на сковороді швидко і смачно Салат з фунчозой Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді Фунчоза з соєвим соусом