Запіканка з кабачків з куркою – блюдо, яке стане справжньою прикрасою святкового столу. Але разом з тим, його можна подавати і як повсякденна страва. Завдяки нехитрому складу інгредієнтів таку запіканку приготувати в домашніх умовах простіше простого. Крім того, завдання кухаря зможе значно спростити розумна помічниця – мультиварка.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 400 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Кабачки – 1 шт.
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Приправа (на вибір) – 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати запіканку з кабачків з куркою в мультиварці, для початку займемося підготовкою курячого філе. Його необхідно промити проточною водою, викласти на паперовий рушник для видалення зайвої вологи. Потім нарізати кубиками невеликого розміру. Рівномірно викладаємо нарізане куряче філе на дно чаші мультиварки. Далі займемося кабачком. Його також промиваємо і просушуємо, потім очищаємо від шкірки, видаляємо насіння і нарізаємо кубиками середнього розміру. Викладаємо кабачок рівномірним шаром поверх курки.

Далі необхідно натерти на тертці сир.

Тепер переходимо до приготування заливки. Для цього беремо невелику каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло.

Після того, як масло розтане, додаємо в каструлю борошно і обсмажуємо до золотистого кольору.

Потім вливаємо в каструлю молоко. Все ретельно перемішуємо. Кип’ятимо отриману масу протягом двох хвилин.

Заливка готова.

Виливаємо заливку в чашу мультиварки.

Посипаємо зверху тертим сиром.

Включаємо мультиварку і готуємо нашу запіканку в режимі «Випічка» 1 год. Готову страву подаємо в гарячому вигляді.

Запіканка з кабачків Запіканка з кабачків з куркою Курячі грудки з кабачками Страви з кабачків