За цим рецептом ви можете приготувати з абсолютно позбавленою смаку самої по собі фунчозы дивовижне блюдо, з’єднавши її з овочами і різними спеціями. Фунчоза в цьому блюді зміниться і тільки підкреслить смак інших інгредієнтів. Готуємо її з грибами, морквою, цибулею і солодким перцем Ваше блюдо стане хорошою альтернативою пасті і спагетті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 250 гр.
  • Гриби – 1 банка
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати фунчозу з грибами і овочами? Почистіть від лушпиння і наріжте на тоненькі півкільця цибулі. Морква почистіть, промийте і натріть на корейську тертку. Очищений часник подрібніть чесночницей. Солодкий перець почистіть від насіння і наріжте тонкою соломкою.

Розігрійте в глибокій сковороді олію і обсмажте в ньому до прозорого стану нашатковану цибулю. Потім покладіть в сковорідку шматочки грибів з банки і посмажте їх з цибулею протягом 5 хвилин. Потім покладіть до грибів натерту моркву, соломку солодкого перцю і тушкуйте овочі ще 5 хвилин. До кінця гасіння додайте до овочів подрібнений часник, соєвий соус і по своєму смаку сіль та перець. Овочі ще раз перемішайте, тушкуйте протягом декількох хвилин і вимкніть вогонь.

В окремій посудині і на невеликому вогні зваріть в киплячій воді фунчозу. Поваріть її 5 хвилин, потім відкиньте на друшляк.

Відварену фунчозу перекладіть в сковорідку до тушкованих овочів з грибами, акуратно перемішайте, посипте дрібно нарізаною свіжою зеленню і подайте до столу.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза з грибами і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом