Фунчоза – це скляна овочева локшина, з якої виходять відмінні страви. Сьогодні ми приготуємо фунчозу з овочами – це прекрасне поєднання локшини, свіжих овочів і підсмажених ароматних грибів з пікантним соусом. Такий варіант приготування фунчозы як не можна, до речі, доведеться в період посту, адже страва цілком і повністю складається з продуктів рослинного походження.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 100 гр.
- Морква – 50 гр.
- Печериці свіжі – 150 гр.
- Капуста білокачанна – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Для соусу: –
- Масло рослинне – 10 мл
- Часник – 1 зуб.
- Соєвий соус – 10 мл
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Лимонний сік – 5 мл
- Сіль – 2 гр.
- Перець чорний мелений – 2 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування фунчозы з грибами? Капусту дрібно шаткуємо і перетираємо руками з дрібкою солі, щоб вона була м’якою і пустила трохи соку. Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на тертці.
Цибулю чистимо, промиваємо та нарізаємо півкільцями. Викладаємо його на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо до прозорості. Чистимо печериці, промиваємо і ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо печериці в сковороду до цибулі і обсмажуємо до золотистого кольору.
Локшину кладемо в глибоку тарілку і заливаємо окропом. Залишаємо на 10 хвилин, потім відкидаємо фунчозу на друшляк.
Готуємо соус: у піалі змішуємо соєвий соус, рослинна олія і гірчицю. Додаємо сік лимона, пропущений через прес часник і спеції. Все добре перемішуємо і даємо соусу настоятися 5-10 хвилин.
В салатник кладемо локшину (її необхідно попередньо трохи порізати кухонними ножицями на невеликі шматочки), додаємо капусту і моркву, гриби з цибулею і заправляємо салат соусом. Всі інгредієнти добре перемішуємо.
Даємо салату настоятися 15-20 хвилин, щоб локшина і овочі добре просочилися соусом. Після цього можна приступати до дегустації, приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза Фунчоза з грибами Фунчоза з соєвим соусом