Фунчоза – дуже вдалий вид локшини. Вона відмінно вбирає смак і аромат супутніх продуктів. При цьому вона абсолютно не змінює свій вигляд і текстуру при довгому знаходженні в соусі, як це буває з класичної пастою, наприклад. Дуже важливо приготувати якісний, смачний соус, який би не тільки надавав соковитості готового блюда, але і став основним акцентом у складі. У даному рецепті готуємо соус кисло-солодким: у поєднанні з фунчозой і шматочками ніжної курячої грудки він виявляє всі грані смаку і вдало відтіняє кожен інгредієнт.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 1 пакет
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Соєвий соус – 100 гр.
  • Кетчуп – 4 – 5 ст. л.
  • Кунжут – 3 – 4 ст. л.
  • Куряче філе – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати фунчозу в кисло-солодкому соусі просто! Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо дрібними кубиками або напівпрозорими тонкими часточками. Рослинне масло в невеликій кількості розігріваємо в сковороді на тарілку і викладаємо в нього нарізану цибулю. При періодичному помішуванні пасеруємо цибулю до прозорості.

Поки цибуля обсмажується, курячу грудку обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо на тонкі скибочки невеликого розміру. Додаємо нарізане філе до цибулі і перемішуємо. Протягом пари хвилин обсмажуємо курку з цибулею на середньо-високій температурі.

Червоний солодкий перець промиваємо, обсушуємо і очищаємо від насіння і плодоніжки. Нарізаємо м’якоть перцю тонкою соломкою. Додаємо соломку перцю в сковороду до курки і перемішуємо. Відразу після перцю вливаємо соєвий соус, кладемо кетчуп і додаємо 100 мл води. Перемішуємо всі разом і готуємо протягом десяти хвилин на середньо-високій температурі, щоб соус частково испарил вологу.

Тепер готуємо фунчозу згідно інструкції на упаковці. Є два варіанти такої локшини: швидкого приготування і повноцінної варіння. Щоб не помилитися з методом і часом приготування, варто уважно прочитати інформацію на упаковці. Приготовану фунчозу відкидаємо на друшляк, щоб зайва рідина після приготування могла повністю стекти. Потім розкладаємо локшину по порційних тарілках, поверх неї викладаємо кисло-солодкий соус з куркою. Поверхня посипаємо насінням білого кунжуту. Як варіант, замість або разом з кунжутом можна використовувати і невелика кількість подрібненого арахісу. Подаємо фунчозу в соусі відразу після приготування, поки блюдо не встигло охолонути.

Приємного апетиту!

Гаряча фунчоза з куркою і овочами Фунчоза з куркою і болгарським перцем Фунчоза з куркою і овочами на сковороді Фунчоза з курячою грудкою Фунчоза з курячою грудкою і овочами Фунчоза з м'ясом Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом