Фунчоза з шиітаке – популярне поєднання в сучасній кулінарії. Ці продукти чудово доповнюють один одного і роблять смак виразним. Страва з них виходить поживним і легким. Готується швидко і буде у вас легким обідом або гарніром до інших страв.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Гриби сушені Шиітаке – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Масло оливкове – 1.5 ст. л.
- Соєвий соус – 2.5 ст. л.
- Оцет яблучний 6% – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати фунчозу з грибами шиітаке в соєвому соусі просто! Сушені гриби шиітаке кладемо в миску і на 2 години заливаємо холодною водою для замочування. Потім воду зливаємо, гриби добре промиваємо під проточною водою і нарізаємо на шматочки. Пам’ятайте, що у грибів шиітаке для приготування беремо тільки капелюшки.
Чистимо моркву і часник. Морква шаткуємо на тонкі брусочки, а часник ріжемо пластинками.
Добре розігріваємо сковорідку з оливковою олією і протягом 5 хвилин обсмажуємо нарізані шиітаке. Потім до грибів додаємо нарізані часник і моркву і, регулярно перемішуючи, смажимо гриби з овочами ще 5-7 хвилин.
Фунчозу кладемо в глибоку посуд, так як вона збільшує свій об’єм при вбиранні рідини, і готуємо так, як написано на упаковці, або варимо у воді, або заливаємо окропом на 10 хвилин. Фунчозу при готуванні не перемішуємо, щоб не пошкодити.
Фунчозу перекладаємо в сковорідку до шиітаке з овочами, додаємо соєвий соус, оцет і чайну ложку кунжутного масла. Всі інгредієнти акуратно перемішуємо і смажимо на сильному вогні ще 2-3 хвилини.
Приготовану фунчозу з грибами шиітаке перекладаємо на порційну тарілку і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза