За цим рецептом ви можете приготувати фунчозу з м’ясом і овочами для великої компанії друзів або для обіду на сім’ю з 4 чоловік. Готується це блюдо в корейському стилі в сковороді вок. Кількість інгредієнтів можна пропорційно збільшити. Для краси страви можете взяти перці різного кольору.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина – 800 гр.
  • Фунчоза – 450 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 5 шт.
  • Перець чилі (Халапеньо) – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Часник сушений – 2 ч. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Готувати фунчозу з м’ясом і овочами в соєвому соусі легко! Спочатку приготуйте заправку для страви. В піалу налийте соєвий соус, насипте сіль, цукор, чорний перець, сухий часник і додайте сік лимона. Все добре перемішайте.

Почистіть цибулини і перці і наріжте цибулю тонкими півкільцями, а перець соломкою.

Зубки часнику і перець халапеньйо почистіть і наріжте на слайсы.

В сковорідку вок налийте рослинне масло, добре розігрійте і на великому вогні спочатку обсмажте до прозорості цибулю. Потім цибулю перекладіть на тарілку.

В цьому маслі (можна масла додати) і на великому вогні протягом 3 хвилин обсмажте нарізаний перець. Його не пережарьте, щоб зберіг свій хрусткий смак. Потім обсмажений перець перекладіть на тарілку до цибулі.

Фунчозу приготуйте згідно інструкції на упаковці. Потім відкиньте її на друшляк і промийте холодною водою. Фунчозу можете для зручності розрізати ножицями на шматочки.

В сковорідку вок покладіть нарізаний часник і перець халапеньо і трохи обсмажте їх.

До часнику перекладіть нарізану на поздовжні шматочки яловичину і обсмажуйте до повної готовності, періодично її помішуючи. Після випарювання всього соку налийте до м’яса приготовану заправку і потушкуйте яловичину протягом 1-2 хвилин під прикритою кришкою.

Потім в вок перекладіть смажені перець і цибулю, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини на маленькому вогні. Потім перекладіть до м’яса з овочами фунчозу, ще раз перемішайте і вимкніть вогонь. Ваш обід готовий. Можете розкладати в порційні тарілки і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з яловичиною