Фунчоза – блюдо, яке є представником національної азіатської кухні. Я пропоную приготувати фунчозу з м’ясом. Блюдо виходить досить гострим і сподобається всім любителям корейської кухні. Сама по собі скляна локшина не має ніякого смаку, тому найчастіше її подають з овочами і різними соусами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Свинина – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Огірки – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Корейська приправа Кристалик – 1 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком
  • Кінза – 1 пучок
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Соєвий соус – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу зі свининою та овочами, підготуйте необхідні інгредієнти.

Свинину добре помийте, обсушити паперовими рушниками. Наріжте тонкою соломкою.

добре розігрійте Сковороду, налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть м’ясо, обсмажте до повної готовності, посоліть і перемішайте.

Моркву помийте і очистіть за допомогою овочечистки. Натріть на крупній тертці (або на тертці для корейської моркви. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно нарубаєте гострим ножем.

Розігрійте сковороду, змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть підготовлені овочі і обсмажте до розм’якшення.

Огірки добре вимийте, наріжте тонкою соломкою.

Кінзу промийте під проточною водою і струсіть зайву рідину, дрібно нарубаєте. Часник очистіть від лушпиння і також дрібно нарубаєте, пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.

Фунчозу покладіть в киплячу підсолену воду і відваріть протягом 2 хвилин.

Злийте, скориставшись ситом або друшляком. Промийте холодною кип’яченою водою, дайте стекти зайвої рідини. Покладіть в глибоку чашку, викладіть готову свинину і перемішайте.

Додати гострий перець і приправу, соєвий соус, обсмажені овочі, свіжі огірки, подрібнену кінзу і часник. Ретельно перемішайте.

Подавайте блюдо порційно.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з м'ясом Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом