Коли хочеться приготувати на вечерю щось цікаве і незвичайне, зверніть увагу на рецепти інших народів світу. Зараз користується попитом азіатська кухня, в ній використовується багато морепродуктів і різних соусів. Наприклад, фунчоза з кальмарами, готується дуже просто, але ви зможете відкрити для себе абсолютно новий смак цих продуктів.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Кальмари – 4 шт.
- Зелень – за смаком
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Перець чилі – за смаком
- Кунжут – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Оцет білий винний – 4 ст. л.
- часникове Масло – 3 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу з кальмарами і овочами, тушки кальмарів помийте, видаліть хітинову пластинку і залийте окропом, так буде легше потім очистити їх від шкірки. Наріжте кальмари соломкою.
Моркву очистіть і натріть на тертці соломкою для салату по-корейськи. Помийте огірок, болгарський перець наріжте тонкою соломкою.
Розігрійте сковорідку, налийте трохи олії, всипте гострі приправи і обсмажте кілька хвилин моркву, вона повинна залишитися хрустким. Додати кальмари і солодкий перець, смажте одну хвилину.
Фунчозу залийте окропом, залиште на 5-7 хвилин, потім промийте і відкиньте на друшляк.
Змішайте в мисці фунчозу, кальмари і овочі, покладіть подрібнену зелень і часник, полийте винним оцтом і ароматним часниковим маслом. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть. Перед тим, як подати на стіл, посипте салат кунжутом.
Приємного апетиту!
Салат з фунчозой Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами