Коли хочеться приготувати на вечерю щось цікаве і незвичайне, зверніть увагу на рецепти інших народів світу. Зараз користується попитом азіатська кухня, в ній використовується багато морепродуктів і різних соусів. Наприклад, фунчоза з кальмарами, готується дуже просто, але ви зможете відкрити для себе абсолютно новий смак цих продуктів.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Кальмари – 4 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Часник – 2 – 3 зуб.
  • Перець чилі – за смаком
  • Кунжут – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Оцет білий винний – 4 ст. л.
  • часникове Масло – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу з кальмарами і овочами, тушки кальмарів помийте, видаліть хітинову пластинку і залийте окропом, так буде легше потім очистити їх від шкірки. Наріжте кальмари соломкою.

Моркву очистіть і натріть на тертці соломкою для салату по-корейськи. Помийте огірок, болгарський перець наріжте тонкою соломкою.

Розігрійте сковорідку, налийте трохи олії, всипте гострі приправи і обсмажте кілька хвилин моркву, вона повинна залишитися хрустким. Додати кальмари і солодкий перець, смажте одну хвилину.

Фунчозу залийте окропом, залиште на 5-7 хвилин, потім промийте і відкиньте на друшляк.

Змішайте в мисці фунчозу, кальмари і овочі, покладіть подрібнену зелень і часник, полийте винним оцтом і ароматним часниковим маслом. Спробуйте на сіль, при необхідності досоліть. Перед тим, як подати на стіл, посипте салат кунжутом.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з овочами