В Киргизії це блюдо подають як основне. Фунчоза по-дунгански готується з яловичиною та овочами. М’ясо і овочі тушатся, а потім з’єднуються з локшиною, їдять це блюдо з оцтом.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Морква – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Редька маргеланская – 150 гр.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 250 гр.
  • Фунчоза – 350 гр.
  • Імбир – 20 гр.
  • Коріандр – 10 гр.
  • Шамбала мелена – 15 гр.
  • Паприка – 10 гр.
  • Оцет столовий 3% – 60 гр.
  • Лимонний сік – 10 гр.
  • Часник – 10 гр.
  • Соєвий соус – 50 – 100 мл
  • Рибний соус – 30 гр.
  • Масло соняшникове – 30 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування фунчозу по-дунгански з м’ясом легко! М’ясо наріжте тонкими смужками, обсмажте до готовності.

Лук наріжте півкільцями, додати до м’яса обсмажте до прозорості. Всипте коріандр і паприку, перемішайте.

Моркву натріть на корейській тертці, покладіть на сковороду до м’яса і цибулі, смажте разом 5-7 хвилин.

Таким же способом, як і морква, подрібніть редьку і надішліть її на сковорідку, смажте ще 5-7 хвилин.

Болгарський перець наріжте тонкою соломкою і додайте його на сковороду, він повинен стати м’якше, але не повинен втратити форму. В кінці додайте подрібнений часник і шамбалу, тушкуйте 1-2 хвилини.

Локшину залийте окропом на 5-7 хвилин, потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Приготуйте соус. Потріть На дрібній тертці імбир і часник, змішайте з соєвим і рибних соусами, лимонним соком, оцтом. Залиште соус на 30 хвилин, потім процідіть.

Локшину змішати з тушкованими овочами і м’ясом. Полийте соусом. Можна їсти відразу або дати страві настоятися і просочитися соусом.

Приємного апетиту!

Салат з фунчозой Фунчоза з м'ясом Фунчоза з яловичиною