Смачне блюдо з корейської локшина з креветками і соковитим, пряним перцем. Це апетитна закуска побалує ваших рідних і здивує гостей. Дуже поживна страва, просто пальчики оближеш!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фунчоза – 200 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки – шт.
- Креветки свіжі – 300 гр.
- Соєвий соус – 50 мл
- Масло оливкове – ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати фунчозу з креветками і болгарським перцем. Креветки відварюємо в киплячій воді 5-7 хв. потім даємо їм трохи охолонути і знімаємо з них панцир. Також потрібно відрізати головки і хвости.
Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками.
Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо близько 5 хв. після того, воду зливаємо, а фунчозу перемішуємо з креветками і болгарським перцем.
Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці або ж спеціальну корейську тертку.
Огірок також миємо й натираємо на тертку.
З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо соєвим соусом, олією і чорним меленим перцем. Солимо фунчозу і перемішуємо. Верх посипаємо зеленню.
Приємного апетиту!
Фунчоза Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів