Смачне блюдо з корейської локшина з креветками і соковитим, пряним перцем. Це апетитна закуска побалує ваших рідних і здивує гостей. Дуже поживна страва, просто пальчики оближеш!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фунчоза – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – шт.
  • Креветки свіжі – 300 гр.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Масло оливкове – ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за бажанням

Процес приготування:

Почнемо готувати фунчозу з креветками і болгарським перцем. Креветки відварюємо в киплячій воді 5-7 хв. потім даємо їм трохи охолонути і знімаємо з них панцир. Також потрібно відрізати головки і хвости.

Болгарський перець промиваємо, очищаємо від насіння і нарізаємо тонкими смужками.

Фунчозу заливаємо окропом і наполягаємо близько 5 хв. після того, воду зливаємо, а фунчозу перемішуємо з креветками і болгарським перцем.

Моркву чистимо, промиваємо і натираємо на крупній тертці або ж спеціальну корейську тертку.

Огірок також миємо й натираємо на тертку.

З’єднуємо всі інгредієнти, заправляємо соєвим соусом, олією і чорним меленим перцем. Солимо фунчозу і перемішуємо. Верх посипаємо зеленню.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з креветками Фунчоза з креветками в соєвому соусі Фунчоза з креветками і овочами Фунчоза з морепродуктами і овочами Фунчоза з морепродуктів