Приготувавши фунчозу (китайську локшину з крохмалю бобових) з куркою, ви приємно здивуєте своїх домашніх незвичайним блюдом. Це альтернатива обридлим суші, пасти і макаронів по-флотськи. Фунчоза не містить глютену, тому корисна багатьом людям. Готується блюдо швидко і просто.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Фунчоза – 200 гр.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Печериці свіжі – 18 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори черрі – 7 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Соус теріякі – 1 пакет
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кунжут – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати фунчозу з курячою грудкою і овочами. Курячу грудку наріжте на тонкі брусочки.
Свіжі печериці помийте і наріжте тонкими слайсами.
Довільними шматочками поріжте промиті солодкий перець, цибулю і помідори черрі.
Цибулю почистіть і наріжте на тонкі півкільця.
Фунчозу відваріть так, як зазначено на упаковці, і перекладіть на окрему тарілку.
На глибокій сковорідці обсмажте до золотистого кольору нашатковані цибулю і гриби.
Потім у сковорідку перекладіть нарізані солодкий перець, цибулю і помідори і посмажте все протягом 2 хвилин.
Потім покладіть до овочів шматочки курки. Блюдо посипте по своєму смаку сіллю, кунжутом і додайте подрібнений часникодавку часник. Все акуратно перемішайте і тушкуйте на невеликому вогні протягом 5-6 хвилин.
Після закінчення цього часу покладіть в сковорідку фунчозу і налийте соус теріякі. Все ще раз перемішайте, зніміть пробу і потримайте на вогні 1-2 хвилини, а потім можете подати до столу. Приготовлена фунчоза з куркою виглядає не зовсім апетитно, але смак дивовижний.
Їжте на здоров’я!
Гаряча фунчоза з куркою і овочами Фунчоза Фунчоза з грибами Фунчоза з куркою і болгарським перцем Фунчоза з куркою і соусом теріякі Фунчоза з м'ясом і овочами Фунчоза з овочами