Фунчоза з м’ясом і редькою сподобається всім! Соковите, багатокомпонентне страва китайської кухні на основі скляної локшини. Свинина дає ситість, нарізані тонкою соломкою овочі – соковитість і легкість. Редька має свій характерний смак, який гармонійно проявляється в загальному смаку страви. Обов’язково рекомендуємо використовувати спеціальну приправу для фунчозы – вона задає настрій страви і надає неповторний аромат.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Редька чорна – 1 – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Фунчоза – 2 пакета
  • Приправа для фунчозы (у рідкому вигляді) – 2 пакета
  • Масло рослинне – 70 мл
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

Щоб приготувати фунчозу з м’ясом і редькою, свинину обсушуємо і нарізаємо тонкою соломкою впоперек волокон.

У глибокій сковороді розігріваємо олію до гарячого стану і викладаємо в нього нарізане м’ясо. На високій температурі обсмажуємо м’ясо до появи рум’яної скоринки.

Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Висипаємо цибулю до м’яса, перемішуємо і обсмажуємо до прозорості цибулі. Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо температуру плити до низької і готуємо протягом п’яти хвилин. В кінці вливаємо пакетик рідкої приправи для фунчозы.

Готове м’ясо з цибулею викладаємо в тарілку, даємо охолонути.

Фунчозу звільняємо від упаковки і заливаємо окропом на п’ять хвилин.

Готову локшину виймаємо й даємо стекти рідини. Потім поливаємо локшину другим пакетик приправи для фунчозы.

Моркву і редьку очищаємо, промиваємо й обсушуємо. Натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

Болгарський перець промиваємо і очищаємо від плодоніжки і насіння. Нарізаємо тонкою соломкою перець.

Огірки також промиваємо, обсушуємо і ріжемо тонкою соломкою.

В широку тарілку кладемо м’ясо з цибулею, натерті редьку і моркву, нарізані соломкою перець і огірки.

Рослинне масло розігріваємо до гарячого стану в сотейнику. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Часник додаємо в тарілку і рівномірно виливаємо зверху гаряче рослинне масло.

З допомогою двох вилок змішуємо всі інгредієнти і подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Фунчоза Фунчоза з м'ясом Фунчоза з овочами