Салат з фунчозы з овочами і м’ясом буде відмінно виглядати, як за обіднім столом, так і на святковому вечері, причому готувати його не складно. Це блюдо можна зберігати в закритому контейнері в холодильнику до 2 діб.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина – 500 гр.
- Фунчоза – 125 гр.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Імбир – 10 гр.
- Мед – 1 ч. л.
- Оцет рисовий – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Масло кунжутне – 2 – 3 мл
- Олія соняшникова – 1 – 2 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати фунчозу з яловичиною і баклажанами, яловичину помийте, промокніть паперовими рушниками від зайвої вологи, наріжте дрібними кубиками.
У мисці змішати до однорідного стану соєвий соус, рисовий оцет і мед, додати кунжутне масло. Залийте м’ясо отриманим маринадом, залиште при кімнатній температурі.
Овочі помийте, перець очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте тонкою соломкою. Баклажан порізати також. Часник пропустіть через прес, цибулю наріжте півкільцями. Імбир наріжте тонкими часточками.
Розігрійте сковорідку, налийте невелику кількість соняшникової олії. Викладіть часник і імбир, смажте, поки імбир не почне темніти, потім зберіть ложкою імбир і часник, їх можна викинути. У ароматне масло, що залишилося після імбиру і часнику, покладіть м’ясо і смажте його на середньому вогні до готовності, потім перекладіть його на тарілку і прикрийте фольгою, щоб воно не охололо.
Після м’яса надішліть на сковороду нарізані овочі, смажте до готовності, постійно помішуючи, посоліть за смаком.
Фунчозу залийте окропом, залиште на п’ять хвилин, потім промийте і відкиньте на друшляк. Уважно прочитайте інструкцію на упаковці, можливо у вашому випадку фунчозу потрібно готувати іншим способом.
На сковорідку до овочів покладіть яловичину, потім фунчозу, перемішайте і відразу розкладайте по тарілках. Посипте блюдо рубаною зеленню за смаком.
Приємного апетиту!
Фунчоза Фунчоза з м'ясом Фунчоза з овочами Фунчоза з соєвим соусом